ابزار HOLE در نرم افزار اتودسک اینونتور جهت ایجاد سوراخ می باشد. این سوراخ ها می تواند در سبک های سوراخ ساده، سوراخ رزوه دار و سوراخ خزینه دار باشد که پنجره آن شامل تنظیمات مختلفی است که هر یک وظیفه ای را به عهده دارند. بدون شک یکی از قویترین نرم افزارهایی که در روش ها و سبک های مختلف و با استانداردهای مختلف می تواند سوراخ و رزوه ایجاد کند نرم افزار Autodesk Inventor است.
نرم افزار اینونتور تمامی رزوه های استاندارد را در خود دارد که همراه با ایجاد سوراخ رزوه ها را ایجاد می کند. در این پست توضیحاتی نسبت به دو نوع سوراخ Spotface و Counterbore در نرم افزار اینونتور و روش ایجاد در صنعت داده شده است. نقشه کشی و اندازه گذاری این دو نوع سوراخ متفاوت است که در فایل PDF لینک شده به این پست می توانید روش های مختلف اندازه گذاری سوراخ ها و رزوه ها را مطالعه نمایید.
به طور کلی سه نوع سوراخ را می توان با ابزار Hole در نرم افزار اتودسک اینونتور ایجاد نمود:
Counterbore : برای ایجاد سوراخ خزینه ای با سر استوانه کاربرد دارد.
Countersink : برای ایجاد سوراخ خزینه ای با سر مخروطی کاربرد دارد.
Spotface : شبیه نوع Counterbore است ولی ابعاد مورد نیاز آن برای تعین سوراخ تا حدی متفاوت است. به طور معمول این نوع سوراخ را در کنار گوشه هایی که گرد شده اند ایجاد می گردد.
در صنعت ماشینکاری جهت ایجاد دو نوع سوراخ Counterbore و Spotface ازدو روش متفاوت استفاده می شود. میزان عمق برش در روش Spotface کمتر از روش Counterbore است و معمولا در حدود ۰.۰۶۲۵ اینچ می باشد و همچنین در این روش جهت نشان دادن مشخصات سوراخ عمق برش نشان داده نمی شود. دقت ابزار برش در Spotface بیشتر از روش Counterbore است و در حد دقت سوراخ قرارگیری بلبیرینگ می باشد ( دقت در محدوده بالای ۰.۰۱ تا ۰.۰۰۱ میلیمتر) .
در اشکال زیر شما انواع سوراخ و روش های اندازه گذاری هر یک را مشاهده می کنید.
یکی از روش های اتصال قطعات استفاده از پیچ و مهره است که در این نوع قطعه نیاز به سوراخ و یا رزوه می باشد . لینک PDF زیر نیز استاندارد انواع رزوه ها و سوراخ ها بهمراه تلرانس گذاری هر یک را توضیح داده است و روش های مختلف اندازه گذاری و نقشه کشی را بیان کرده است.
Basic Dimensioning Tolerancing and Thread